Nionde träffen

Inför dagens träff jobbade vi återigen med projektorn, som deltagarna var eniga om är ett jättebra verktyg för genomgång av applikationen Dialog Comai. Vi kopplar alltså en Ipad via en adapter och en HDMI-sladd till projektorn.

Efter en snabb genomgång och repetition av vad vi tidigare jobbat med var det nu dags för deltagarna att örja skapa konversationer i Dialog Comai. Det var bara några få som hade gjort sin hemläxa, men några hade tänkt och tagit med bilder för att skapa konversationer rörande ”Bilverkstaden” och ”Blomsterbutiken.”

Det är kul att se att för varje träff så blir många av deltagarna bättre och bättre, och känslan för att navigera på en iPad lika så.

Innan vi avslutade träffen så pratade vi om nästa träff, avslutningen. Vi bad deltagarna att fundera på vad som har varit bra och mindre bra med projektet för att vara förberedd för att utvärdera pilotgruppstiden tillsammans med oss.

Deltagarna förde även fram ett önskemål om att få låna iPadsen ytterligare några veckor efter pilotgruppens avslut, för att fortsätta jobba med lånepaddorna hemma, innan de skulle bestämma sig för om de själva måhända ville bekosta en egen ipad privat. Utlåning över sommaren gick att ordna och nästan alla deltagare tog chansen för det.

/Jimmy, projektledare

Publicerad i Digibok