Tredje träffen

Arbetet med att skapa den fysiska kommunikationsboken fortsätter. Nytt för nu är att vi fortsättningsvis kommer att träffas på Studieförbundet Vuxenskolan här i Örebro, tidigare har vi hållit till på Afasihuset.

Vi arbetade även denna gång på datorer med kommunikationsboksmallarna. Det var många deltagare som hade med sig egna bilder till sina böcker och nu kan vi se att det inte är långt kvar innan alla har vad som behövs för att utgöra en bra grund i varje deltagares kommunikationsbok.

image

På Studieförbundet Vuxenskolan har vi ganska nyligen utrustat vår datasal med nya laptops, operativsystem Windows 8. Det stod klart att det nya operativsystemet sinkade oss – alla vi cirkelledare hade förmodligen behövt en egen utbildning i Windows 8 då en del av tiden nu spenderades på att försöka hitta i rätt i det nya gränssnittet och de nya officeversionen.

När träffen började lida mot sitt slut tog jag med mig de deltagare som var intresserade av iPad upprepning till ett annat rum, för att gå igenom kamerafunktionen på iPad. Det var några som haft svårigheter med kameran men efter en upprepning och några övningar fick de grepp om den igen. Ser fram emot att ta del av deras bilder på nästa träff.

Vänligen, Jimmy

Publicerad i Digibok