Sjunde träffen, besök av Ola Hallqvist från FBR

Något stressad, på väg för att handla fika inför vår sjunde träff, så springer jag otroligt nog på Ola Hallqvist här i Örebro. Ola Hallqvist är en av projektomgångens mentorer och vi känner varandra från tidigare projekt. Det visar sig att Ola har varit här på annat jobb, men nu har tid över innan han ska vidare, så han kommer med den utmärkta idén att göra ett litet videoreportage om Digibok – han har all utrustning med sig i bilen.

Alla deltagare var positivt inställda till reportaget och jag hoppas att Ola fick med sig användbara bilder härifrån. Det ska bli spännande att se resultatet, jag återkommer om detta här i bloggen.

I övrigt så var det mycket teknikkrångel denna träff, eller snarare brist på teknik. Vi hade ordnat fram en HDMI-projektor med adapter till ipad – för att guida deltagarna genom appen Dialog Comai, dessvärre fanns det inte någon HDMI-kabel på kontoret, så vi fick skippa den idén och istället gå runt och visa på deras iPad hur man gjorde. Åtkomsten till nätverket skulle också krångla, så vi fick flytta mellan olika rum.

Lärdomen idag var nog att aldrig lita på att teknik finns. Att vi har en HDMI-projektor betyder alltså INTE att vi har en HDMI-sladd. Det ska lösas tills nästa gång.

Iför den här träffen var vi lite osäkra på arbetsmodellen, tanken var ju att deltagarna skulle skapa och bygga personliga kommunikationsverktyg inne i appen Dialog Comai, men eftersom deltagarna lånar iPads så väcktes från om det går att exportera allt arbete som lagts ner till en ny enhet om deltagarna skulle köpa en egen efter projektets slut. Om det inte var möjligt kanske vi skulle fokusera mer på andra användningsområden i iPaden istället för att skapa personliga appar som bara kommer försvinna i slutet av projektet. Jag kontaktade Comai AB med denna fråga och Ann-Sofie från Comai svarade att de just nu arbetas på en lösning på detta problem och vi skulle få mer detaljerad info inom en snar framtid.

Överlag gick träffen bra, deltagarna blir hela tiden bättre på att navigera och använda iPaden och det är jätteroligt att se. Vi fokuserade på de grundläggande funktionerna i appen denna träff och kommer nästa gång att fortsätta, då med fungerande projektor.

sju

Vänligen, Jimmy, projektledare

Publicerad i Digibok